klik op de foto voor een vergroting

Pim  is ongeveer 10 jaar oud, Karin heeft hem in 1998 uit het asiel gehaald, hij is de grootste zeurkont die er rondloopt, wil het liefst de hele dag eten hebben en zo gauw er 1 van ons de keuken in gaat loopt hij daar ook snel heen in de hoop dat er eten wordt gegeven, voor de rest loopt hij je ook altijd voor de voeten waardoor het nogal eens fout gaat, en 1 van ons of bijna valt of Pim een schopje krijgt, Pim kan ook tijden in de vijver zitten kijken naar vissen ( denkt hij ) hety zijn namelijk de bolletjes lucht die op het water drijven als ze het bruis steentje uitkomen onder de brug.

 

Dit is Pim, roepnaam Pimmetje 

Pim

 

Dit is Poedie roepnaam Moeke

Poedie

 

Poedie is moeder van 2 kinderen ( Moriaan & Doris ) en is 13 jaar oud, zij is een poes die haarfijn je stemming aanvoelt, als 1 van ons een beetje teneergeslagen is of verdrietig komt ze bij je op schoot zitten en je troosten ( lief h ), helaas heeft Poedie 4 maanden geleden een hersenbloeding gehad, gelukkig is ze daar toch nog redelijk overheen gekomen ook al was het op het nippertje, ze is nu wel blind aan 1 oog, wat nogal eens problemen geeft bij het springen op stoelen of tafels .

Bonte heeft 10 jaar geleden zelf besloten om samen met haar broer Heinz hier te komen wonen, ze was jong toen ze weg ging hier maar stond ineens weer voor de deur.  ze is erg snel jaloers als 1 van de anderen aandacht krijgt en wordt aangehaald is ze er als de kippen bij , om te roepen miauw (nu ik ) Ze is ook een poes die tegen je aan praat, hele verhalen steekt ze tegen je af, je snapt er wel niets van maar het klinkt er leuk. Hiernaast zie je Bonte op de bank zitten met een gezicht van kom eens even hier ik wil geaaid worden !!

 

Dit is Bonte roepnaam Bontekind

Bonte

 

 

Dit is Heinz roepnaam Heineman

Heinz

 

Heinz is een echte vrijbuiter, komt alleen s'nachts binnen als het koud is, zelfs als het regent loopt meneer nog buiten achter de vrouwtjes aan, of vecht weer eens met een andere kat, dat is ook wel te zien aan zijn oren allemaal inkepingen soms komt hij ook gewond thuis of onder de aarde maar daar is de douche dan weer goed voor. Heinz is een echte Felix kat een wit/zwarte dus, eten doet hij ook buiten , ondanks alle keren dat we hem probeerden binnen te laten eten blijft hij buiten voor de tuindeur staan.
Dit is de eigenwijste kat die we in huis hebben hij is de zoon van Poedie en de broer van Doris. Toen Hans hier kwam wonen heeft meneer een half jaar samen met zijn zus boven gezeten. We hebben bij de dierenarts een injectie gehaald waardoor hij van deze nukken af zou moeten komen, nu dat werkte niet echt in het begin, eindelijk toen we samen 2 weken weg waren geweest is hij Hans gaan accepteren.

 

 

Dit is Moriaan roepnaam Manneke

Moriaan

 

Dit is Doris roepnaam Josje

Josje

 

Doris is de dochter van Poedie en de zus van Moriaan, kon dus in het begin ook Hans niet accepteren, maar zoals een "echte" vrouw vindt ze het heerlijk om door hem te worden geaaid ( snor, snor, snor ). Ze drinkt water uit het planten filter in de tuin en dat is best wel een grappig gezicht als ze staat de balanceren op de losliggende keien die langs de rand liggen, meestal ligt ze voor het raam samen met haar broer naar buiten te kijken of er nog muisjes in de tuin lopen.

Babbel is het konijn van ons, ik heb haar aan Hans gegeven toen hij hier kwam wonen, je zou denken dat het niet gaat maar als babs in de tuin loopt dan gaan alle katten op de loop voor haar want ze is erg nieuwsgierig en gaat recht op haar doel af , dat is dus meestal een kat die ligt te zonnen, als ze wat lekkers krijgt geeft ze Hans een zoentje en daarna krijgt ze pas een snoepje, of ze haalt het snoepje zelf tussen zijn lippen vandaan.

 

Dit is Babbel roepnaam Babs

Babbel

 


Hier zit poedie samen met babbel in zijn hok

Babbel

 

De katten krijgen 3 keer per dag te eten, s'morgens en s'avonds blik voer of vis, en om een uur of 10 brokjes, de kattenbakken ( 3 stuks ) worden elke dag helemaal schoongemaakt door Karin.

Hans maakt het hok van Babs 2 keer per week schoon en voorziet het dan van kattengrit, hooi of stroo en zaagsel het is een hok van 1 mtr x 50 cm.

Al deze zaken worden gereinigd met dettol in verband met de hygine, en omdat we het lekker vinden ruiken ! :-)